Добродошли

Налазите се на почетној страници Електронског каталога рукописа и архивалија АtoM НБС. Овај каталог развила је Народна библиотека Србије како би Вам омогућила брз и ефикасан приступ информацијама о грађи која се чува у Фонду млађих књижевних рукописа и архивалија Одељења посебних фондова НБС. Будући да ове колекције представљају грађу од изузетне важности за проучавање националне културне баштине, првенствено књижевности и историје, посредством овог каталога омогућено је њено једноставно коришћење.

Електронски каталог настао је прилагођавањем апликације AtoM канадске компаније Artefactual Systems. AtoM је акроним који означава „Access to Memory“ (Приступ сећању) и представља први електронски каталог за ову врсту грађе у Народној библиотеци Србије.

Молимо Вас, поштовани корисници, имајте на уму да је Електронски каталог рукописа и архивалија у развојној фази, тако да ће се у наредном периоду његов садржај континуирано употпуњавати и ширити. У нади да ћемо овај каталог развијати заједно са Вама, позивамо Вас да нам своје коментаре, сугестије и примедбе шаљете на адресу: arhivalije@nb.rs